Wie is Steffelaar?!

Steffelaar Bier is de nieuwe brouwerij in de Spaanse Polder. We zijn begonnen aan de andere kant van de wereld, Ecuador, waar vooral het stout bier, nu Rotterdams donker, enorm populair was. Hier in Rotterdam west brouwen we bieren meest voor en door Rotterdammers. Zowel hobbyisten als professionals die geen eigen professionele installatie tot hun beschikking hebben zijn welkom. Ook we Steffelaar Goud en Steffelaar Stout een hands-on en grotendeels handmatige installatie. Dat betekent dat we het mout uit zakken in de ketels storten, na het maishen eruit scheppen, gasbranders aan en uitzetten en kranen en een pomp handmatig bedienen. Kortom we koken bier zoals een kok zijn potten en pannen in de gaten moet houden, er komt geen computer aan te pas en de brouwmeester heeft het proces volledig in de hand. Brouwen is fysiek en je moet je hoofd er ook bij houden. De bieren smaken er des te beter door, of je ze nu zelf komt brouwen of door ons laat maken.

 

Thuis in R'dam

SAM_0326 (1)“De installatie zoals jullie die hier zien komt uit Ecuador en is op mijn ontwerp daar gemaakt. Na m’n studie heb ik een aantal bouwprojecten gedaan in Ecuador, ben daar vervolgens een barretje begonnen waar ik al snel mijn eigen bier ben gaan uitschenken.
Ecuador is een echt pilsland, maar mijn Stout werd toch zeer gewaardeerd. Door persoonlijke omstandigheden heb ik besloten toch weer naar Nederland terug te keren, maar de biermicrobe heeft mij niet meer losgelaten zoals jullie kunnen zien. Mijn bedoeling is om opSAM_0309 verzoek van de klant te gaan brouwen, waarbij de klant dan het bier onder eigen naam kan verkopen. Uiteraard kunnen klanten onder mijn leiding ook zelf de roerstok ter hand nemen”, glimlacht Steffelaar. “Er kan vanaf 400 liter op eigen recept , of het mijne, bier gemaakt worden.”

 

DIT IS KEK!

In het diepste geheim is gewerkt aan de ontwikkeling van een ambachtelijk speciaalbier van Ouderkerkse bodem met de naam KEK! Blond van kleur, een klein beetje troebel en volle witte schuimkraag! Het perfecte bier voor op een mooie zonnige dag! ONTDEK KEK!

KEK! LOCATIES

Get in Touch Steffelaar Bier!

Ben je geïnteresseerd in Steffelaar Bier?
Of heb je vragen/ suggesties?
Stuur een berichtje
en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Steffelaar Bier

Industrieweg 93
3044 AS Rotterdam

T:+31 6 86264993
E: info@steffelaarbier.nlUw naam:*
Telefoon:
-
Onderwerp:
Titel:*
Uw bericht:*
E-mail:*
Website:
Adres:

BROUWEN IN ROTTERDAM

In een grijs verleden stonden binnen de Rotterdamse stadsmuren maar liefst 48 bierbrouwerijen. Voor de oorlog was Rotterdams Stout een populair biertype onder havenarbeiders. De oorlog bracht hier veranderingen en na de Tweede Wereldoorlog waren er nog slechts twee pilsbrouwerijen over: Heineken op Noord en Oranjeboom op Zuid. In de jaren ’70 trokken ook deze brouwers de stad uit.

Gelukkig herleven de tijden waarin Rotterdam trots kon zijn op zijn eigen bieren en zijn er inmiddels weer een aantal brouwerijen in de stad te vinden. Steffelaar Bier is een trotse en eigentijdse brouwerij met groot respect voor het rijke verleden waarin dorstige Rotterdammers zich tegoed deden aan het lokale gouden vocht en de periode waarin Rotterdams Stout nog een populair biertype onder de hard werkende was! Daarom brouwt Steffelaar Bier sinds 2015 weer authentiek Rotterdams Goud en Stout..!

R'DAMSE TRADITIE

Bekijk het brouwproces in de Rotterdamse d'Oranjeboom Brouwerij van voor de oorlog.

play-366x350